Kristuspäivä – #YHDESSÄ rukoillen Suomen puolesta

The Finest Coffee

Turussa 2.12. 2017 järjestetty Kristuspäivä kokosi yhteen kristittyjä eri kirkoista ja kristillisistä järjestöistä. Kristuspäivä oli yksi reformaation merkkivuoden ja Suomi100-juhlavuoden kristillisistä päätapahtumista. Päivän ytimessä oli rukous ja siinä keskityttiin siihen, mikä kristittyjä yhdistää: Kristukseen ja ristiin, joka myös maamme lipusta löytyy.

Cheers and Cheese!

Kristuspäivän ensimmäinen Risti ja sovinto -tilaisuus on katsottavissa TV7:n arkistosta

Sip with Me.jpg

Kristuspäivän toisessa tilaisuudessa, Tulevaisuus ja toivo, puheenvuoron käyttänyt pääministeri Juha Sipilä kiitti lämpimin sanoin suomalaisia kristittyjä rukouksesta maan ja päättäjien puolesta lainaten Paavalin sanoja Filippin kristityille:

Rukoilen myös, että teidän rakkautenne kasvaisi ja yltäisi yhä parempaan ymmärrykseen ja harkintaan, niin että osaisitte erottaa, mikä on tärkeää, säilyisitte puhtaina ja moitteettomina odottaessanne Kristuksen päivää  ja tuottaisitte Jumalan kunniaksi ja kiitokseksi runsain mitoin hyvää hedelmää, jonka saa aikaan Jeesus Kristus.

Suomen kuntien viirit ja maassa asuvien kansojen liput muodostivat ristin Turkuhallin keskilattialle. Eri kristillisten kirkkojen, liikkeiden ja järjestöjen edustajat johtivat mukana olijat rukoukseen Suomen kuntien, kaupunkien ja yhteisten asioiden puolesta.

Tilaisuus päättyi Suomen suurimpaan Hoosiannaan.​ Rukoilimme 100-vuotiaan Suomen puolesta. Lippujuhlassa oli mukana kaikkien kuntien viirit ja Suomessa asuvien kansojen liput. 

Tilaisuudessa rikostutkija Kalle Mäenpää jakoi näkynsä ”Routainen maa tarvitsee Kristusta”. Voit lukea tarinan Kristuspäivän sivuilta

Toinen vaikuttava kertomus kuultiin sotaveteraanilta, joka kertoi konkreettisesta varjeluksesta Tali-Ihantalan taistelussa 1944. – Kristuspäivässä jaettavasta Sana-lehdestä löytyy Ilmavoimissa ammattisotilaana palvelleen Olli Seppäsen haastattelu, jossa Seppänen kertoo sodan aikana tapahtuneista ihmeistä. Löydät haastattelun tästä linkistä.

Tilaisuus päättyi Suomen suurimpaan Hoosiannaan.

DSC_1296.jpgJatkossa.jpg

Kristuspäivän päätöstilaisuus, Kiitos Jeesus Näkyjuhla, on katsottavissa TV7:n arkistosta.

 

 

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: