Suru kokosi Sutherland Springsin yhteen

Suru kokosi Sutherland Springsin yhteen

Houston Chronicle uutisoi eilisestä jumalanpalveluksesta The First Baptist Churchissa Sutherland Springsissä Texasissa tasan viikko kirkossa tapahtuneen tuhoisan ampumisen jälkeen otsikolla Pastori pyysi surevia antamaan anteeksi ampujalle (voit lukea koko koskettavan artikkelin tästä linkistä)

Sadoittain ihmisiä Sutherland Springsistä ja lähiseudulta kokoontui valkeassa teltassa pidettyyn jumalanpalvelukseen.Kokoontuminen oli suurin seurakunnan 100-vuotisen historian aikana. 26 ihmisen väkivaltainen kuolema on koskettanut aluetta laajasti.

Surun keskellä soi kuitenkin ikuisen elämän sävel. Lähi alueen kristityistä koostunut bändi johti jumalanpalvelukseen osallistuvat laulamaan Oi armo suuri ihmeinen.

Tunsin jokaisen tuona päivänä menehtyneen. Jotkut heistä olivat parhaita ystäviäni. Ja tyttäreni. — Eittämättä he tanssivat taivaassa juuri nyt.

Seurakunnan pastori  Frank Pomeroy rohkaisi menetyksen keskellä alueen ihmisiä:

 

Meillä on vapaus julistaa Kristusta. Ihmiset, voimme valita, ja pikemminkin kuin että valitsisimme pimeyden, kuten nuori mies teki tuona päivänä, sanon: Me valitsemme elämän.

Istuimille oli asetettu rukouksia niiden puolesta, joita tilanne koskettaa syvästi:

Isä, Jumala, me rukoilemme niiden perheiden puolesta, jotka surevat rakkaansa menetystä. —  Kosketa heitä parantavalla kädelläsi tänään. Saakoon Pyhä Henki puhua rauhaa heidän sydämilleen.

Kirkko avattiin illalla vaikuttavaksi muistopaikaksi muuntuneena: Penkit ja verhot on poistettu ja tila on maalattu täysin valkoiseksi. Tuoleissa oli ammuskelussa kuolleiden nimet ja punainen risti. Jokaiselle tuolille oli asetettu ruusu.

Pomeroy valoi rohkeutta paikkakunnan ihmisiin ja kehotti anteeksiantoon.

Se, että olemme haavoilla, ei merkitse sitä, että perääntyisimme. — Emme voi antaa viime viikonloppuisen pitää meitä pois seurakunnasta.  — Emme voi antaa tuon teon tehdä meistä inhottavia tai ilkeitä, niin kuin pimeys haluaisi tehdä.

 

Vastaa