Skip to content

Renewing Mind – Mieleltä uudistettuina

English speaking readers, please, you may jump direct to the article Renewing Mind

Jumalan armahtavaan laupeuteen vedoten kehotan teitä, veljet: Antakaa koko elämänne pyhäksi ja eläväksi, Jumalalle mieluisaksi uhriksi. Näin te palvelette Jumalaa järjellisellä tavalla. Älkää mukautuko tämän maailman menoon, vaan muuttukaa, uudistukaa mieleltänne, niin että osaatte arvioida, mikä on Jumalan tahto, mikä on hyvää, hänen mielensä mukaista ja täydellistä. (Rom. 12: 1-3, NIV)

Jokapäiväinen elämä uhrina

Ottakaa päivittäinen elämänne – nukkumisenne, työnne, työhön menonne ja liikkumisenne – ja laittakaa se Jumalan eteen uhrina. (Rom. 12:1, MSG)

Yksin Jumalalle

Uhrinne täytyy olla yksinomaan Jumalalle ja miellyttää Häntä, mikä on teidän hengellinen [tai myös aito, tosi, sopiva, järkeenkäypä] tapanne palvoa häntä. (Rom. 12: 2, EXP)

 (Minkä?) Muotoilemina

Älkää olko tämän maailman [ajan] muotoilemia [mukautuko, olko painostettavissa muotoutumaan]; sen sijaan antakaa uuden tavan ajatella muuttaa itseänne [uudistua mieleltänne]. (Rom. 12: 2, EXP)

Jumalan tahtoon kykeneviä

Silloin kykenette päättämään (erottamaan, testaamaan ja hyväksymän) mitä Jumala teiltä tahtoo [on Jumalan tahto]; tulette tietämään, mikä on hyvää ja miellyttää Häntä ja on täydellistä. (Rom. 12: 2, EXP)

Jumalan tahdon mukaiseen elämään

Sen opetuksen mukaan teidän tulee

  •  uudistua mieleltänne ja hengeltänne
  • pukea yllenne uusi ihminen, joka on luotu 
  • sellaiseksi kuin Jumala tahtoo, elämään oikeuden ja totuuden mukaista, pyhää elämää. (Ef. 4: 22-24, Englanninkielinen käännös kääntää ´sellaiseksi kuin Jumala tahtoo´suorasuokaisesti ´Jumalan kaltaiseksi´)

1 Comment »

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: