Dream Busters on the Way? – Unelman murskaajia tiellä?

Mitä ajattelet seuraavasta?

Juhli unelmien murskaajia. Juuri ne samat ihmiset, jotka ajattelevat heillä olevan valta pysäyttää unelmien toteutuminen, ovat juuri niitä, jotka linkoavat sinut unelmiesi täyttymyksen polulle.

Useinkaan en ole osannut katsoa asiaa näin. Olen kokenut pohjamutia myöten sen, mitä Jacqui Showers kirjoittaa 8 Ways to Overcome Dream Busters | Showers’ Blessing Inspires

”Kaikki, joille jaat unelmasi, eivät iloitse niistä” 

Jotkut saattavat käyttää unelmaasi väärin. He saattavat nitistää unelmasi tai omia unelmasi itselleen. Joskus he tekevät molemmat.

”Ihmiset, joilla ei ole unelmia, eivät (ainakaan yleensä) ole valmiita tukemaan muita näiden unelmissa” 

On jotenkin ymmärrettävää olla innostumatta siitä, mistä ei itse ole innostunut. Se että itsellä ei ole mitään unelmia, on traagisempaa – tai sitten se, että ajattelee toisen unelman kilpailevan oman unelman kanssa ja siksi torppaa toisen matkan.

Unelma on uniikki – jokaisella

Siksi toisen unelman kanssa ei kannata olla kateellinen eikä kilpailla.

”Unelmasi on yhteydessä muiden auttamiseen

Unelman kärjen ei tulisi olla vain itsessämme, vaan (elämän) tarkoituksessa.

Tällä on paljonkin tekemistä kristillisen uskon ja etiikan kanssa. Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Ymmärrän asian täsmälleen samoin kuin Jacqui Showers: ”Jumalta lähtöisin oleva unelma on sitä varten, että maailmasta tulisi parempi paikka. Jumala loi sinut, jotta sinulla olisi ratkaisuja. Niinpä unelmasi ei ole sen takia, että muut palvelisivat sinua, vaan että sinä palvelisit muita.” 

”Kukaan ei estä unelmaasi toteutumasta” 

Vedän syvään henkeä… Rehellisesti sanoen olen käyttänyt vuositolkkuja harmitellen, kunympäristöni ei ole parhaimmalla tavalla tukenut sitä, mitä olen sisikunnassani kantanut… Totuus on kuitenkin ollut, että olen hyvin pitkälti sallinut ympäristöni tehdä nämä asiat ja sulattanut ne hyvin vähin mukinoin!

”Kyllä, on niitä, jotka eivät usko unelmasi toteutuvan”, Jacqui Showers kirjoittaa, ja jatkaa ytimeen menevästi: ”Ainoa syy siihen, miksi unelmasi ei toteudu, on se, että itse sabotoit sitä – ja tähän liittyy se, että sallit jonkun pysäyttävän sinut matkalla unelmaasi.”

”Anna niiden mennä, äläkä itse perään!”

Tämän ajatuksen ymmärtämiseen minulta meni aikaa. Nimittäin silloin kun joku (erityisesti joku läheinen) ei ymmärtänyt sitä, mitä sisikunnassani kannoin, aloin taivutella häntä. – Ja jos ei ymmärtänyt, alistuin ”kohtalooni”: Olkoon. Ei maksa yrittää näiden tumpeloiden keskellä. Jacqui Showersin ohje on suorasukainen: Poistu paikalta. Anna niiden mennä, äläkä itke perään. Mene. Toteuta unelmasi.

”Se tapahtuu, kun pysyt lujana ja unelmaasi sitoutuneena”

 ”Säilytä aina unelma näköpiirissäsi. Joskus voi näyttää siltä, että unelma ei toteudu, mutta pidä kiinni. Se, että välillä jumitut matkalla, ei merkitse, ettei unelma olisi hengiltä. ”

 

2 Comments

  • Jacqui Showers 8 tammi 2018 at 7:33 am Reply

    I truly enjoyed the comments you provided about dream busters. Thank you for comments from Showers’ Blessing Blog. Blessing to ya’

    • Pauliina Kuikka 9 tammi 2018 at 11:45 am Reply

      You are welcome. <3 - Because this is published in my blog (and most of my readers speak Finnish) - there are much Finnish words. - Be blessed as well.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: