Matkalla

Adventtimaisissa ajatuksissa törmäsi Tuusulan seurakunnan blogiin ja siellä Sini -nimisen papin ajatuksiin Tiestä:

Tietä on kuljettava eteenpäin, se on ihmisen osa. — Olemme liikkeellä, vaikka näyttäisi ja tuntuisi siltä, että olemme täysin paikallamme. —  Tie — kutsuu eteenpäin, se kutsuu rohkeuteen ja luottamukseen. — Jumala on kutsunut meidät elämään täysillä tätä elämää.

Adventista alkaa tie jouluun. – Itselläni (kuten monille kirkon työntekijöillä) adventti alkaa ensimmäistä adventtisunnuntaita aiemmin, viimeistään edellisellä viikolla, kun pidämme adventtihartauksia niin paljon kuin ehdimme. Minulla ja seurakuntamme Anna -papilla on takana kiertue kouluilla. Pohdimme yhdessä koululaisten kanssa, mitä joulun odottamiseen oikein kuuluu. Anna -pappi totesi kiertueen aikana jotain seuraavantyylistä:

Tärkeää ei ole pelkästään joulu, vaan matka.

Monen, monen vuoden ajan olen juossut joulunalusajan läpi ja jouluaattona klo 15 (kun jouluaaton hartaus on ohi) alkanut ”oman” jouluni perheen kanssa – yleensä matkaamalla kotiseudulle vanhempien luokse.

Lähtökohdiltaan tilanne on tänä vuonna täsmälleen samanlainen. – Silti ajattelin tehdä jotain erilaista: Lähteä matkaan, tielle ja jakaa jotain jouluun, joulun odotukseen ja/tai sanomaan liittyvää joka päivä jouluun saakka. Tälle matkalle toivotan sinut tervetulleeksi!

(Valitettavasti talvista tiekuvaa ei arkistoista löytynyt, vaan syksyn ruskainen kuva kotikonnuiltani)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s