Aukomisapua ongelmaryppääseen +  terävyyttä visioon + (ammattitason valokuvilla) keulaa markkinointiin - LUE LISÄÄ SINULLE TÄRKEÄN OTSIKON ALTA!

Voimakkaista voimakkain lupaus

Aloittaessani uudestaan monen vuoden tauon jälkeen aktiivisen maanviljelyn annoin uudet nimet myös peltolohkoille. Mökkiautio (sen vuoksi, että siellä on vanhan mökin rauniot) ja Välipelto yms. ovat saaneet uudet nimet: Siunaus, Yltäkylläisyys, Ilo, Rauha,…

Ehkä ELY-keskuksessa menee nimiä tavatessa kahvi väärään kurkkuun tai asiasta mainitaan peräti kahvipöytäkeskustelussa,… Kieltämättä nimet lienevät poikkeuksellisia. Minulle ja Artolle ne merkitsevät nojautumista Jumalan lupauksiin elämämme kohdalla.

Mielessäni on lupaus Paavalin kirjeestä Roomalaisille, luvusta 8, jakeesta 6. Kohta on minulle tutumpi vuoden -38 käännöksestä:

Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha

Molempien meidän, Arton ja minun, elämä on ympäröity meidän elämämme narsistein. Aina silloin tällöin meidän yhteisiltä tuttaviltamme (meidän ja näiden narsistien) tai muuta kautta kantautuu viestejä siitä, että näiden narsistien toiveet tai rukoukset eivät aina ole kaikkein pyhimmästä tai rakentavimmasta päästä, jos Raamattuamme oikein ymmärrämme. Toiveet ja rukoukset suuntautuvat elämämme tuhoutumiseen tai hajoamiseen (esimerkiksi siten, että jommalle kummalle meistä tai molemmille toivotetaan/toivotaan/rukoillaan onnettomuuksia, kuolemaa, avioliiton hajoamista, työttömyyttä, taloudellista katastrofia, hengellistä pimeyttä, teiden umpeen menemistä, pyörien putoamista, viikunapuun kuivettumista, jne. jne.). Toivotukset/toiveet/rukoukset vilisevät raamatullisia termejä. Ovatko ne oikeasti niin pyhiä kuin oletetaan – vai ovatko ne oman loukkaantumisen ja/tai pahimmillaan kostonhalun ja revanssin jatkeita?

Voit lukea lisää karua kuvausta siitä, miten hengelliset fraasit ja käytänteet sujahtavat osaksi narsistin suuruusilluusiota Irti Narsistin Narusta -blogista.

Lopputulema kaiken omituisuuden keskellä kuitenkin on runsain mitoin plussalla:

— Hän antaa omiensa kokea yliluonnollista eteenpäinmenoa. Hän valmistaa pöydän ”vihollisten” silmien eteen. Tulee selväksi se, että Hänen omiensa malja on ylitsevuotavainen. He saavat – vastoin heidän ”vastustajiensa” toiveita – asua Herran huoneessa päiviensä loppuun asti.

Hän lähettää käskynsä maan päälle, hetkessä saapuu hänen sanansa perille. (Ps. 147: 15)

… toteuttaen sen, mitä varten Sana on lähetetty:

— se ei tyhjänä palaa vaan täyttää tehtävän, jonka minä sille annan, ja saa menestymään kaiken, mitä varten sen lähetän. (Jes. 55: 11)

 

kesa-faith-in-work

Have any Question or Comment?

Vastaa

4U SOMESSA

%d bloggaajaa tykkää tästä: