2. Lapsuuden leikkilimpparista lannoitteeksi

Roomalaiskirjeen 8. luvun tuttuakin tutumpi lupaus: Me tiedämme, että kaikki koituu niiden parhaaksi, jotka rakastavat Jumalaa!

Vielä tämän illan olen istunut farmimme lohkokirjanpidon äärellä.

Tavanomaiseen viljelyyn aiemmin perehtyneenä näin melkein painajaisia rikkaruohokokoelmasta pelloillani. Miten ihmeessä saisin ne nirhittyä sieltä pois? Luomussa kun ei liioin torjunta-aineita käytetä.

Muistinverestys aiemmin opitusta sai minut toisiin aatoksiin. En nyt ihan sano, että siunatut rikkaruohot, mutta ainakin käyttökelpoiset rikkaruohot! Niistä, kun näyttää saavan yhtä sun toista hyötyä irti – yllättävääkin.

Olen näkevinäni tässä myös hengellisen opetuksen. Miten monta kertaa hermoilen asioista, jotka loppupelissä hyvällä tavalla vajastettuina voivat olla siunauksen lähde!

Eivät rikkaruohot enempää elämässä kuin pellossakaan ole suotavia viljan seassa, mutta niin kauan kuin niitä jostain syystä on, niiden kanssa vain joutuu elämään – mieluummin kiittäen kuin manaillen. Ja ihan niin kuin siellä pellossa, kun siitä huolta pidän, väärä kasvusto antaa tilaa hyvälle kasvulle.

Vastaa