Aukomisapua ongelmaryppääseen +  terävyyttä visioon + (ammattitason valokuvilla) keulaa markkinointiin - LUE LISÄÄ SINULLE TÄRKEÄN OTSIKON ALTA!

721. Ei oo totta – onko Viljamikin narsisti?

Edellisessä kirjoituksessani viittasin kovaan kolaukseen, jonka narsismin asiantuntijuuteni sai havahduttuani siihen, että minulle läheinen ihminen oli narsisti. Kovat kolaukset eivät loppuneet siihen.

Vain paria kuukautta myöhemmin siitä, kun olin saanut Viljamilta kymmenen pisteen vinkin narsismin otteesta selviytyneen Mian CD:stä, kritisoin mielestäni ihan aiheesta Viljamin tyyliä hoitaa hänen seurakuntaansa. Olin kovasti sitä mieltä, että yhtä puhujaa hänen ei olisi pitää enää puhujanpönttöön laskea. Kutsutun evankelistan elämä ei mielestäni kestänyt tarkastelua.

Vähin erin tajusin olevani tekemisissä luonnetyypin kanssa, josta edellisessä kirjoituksessani kerroin. Viljami ei ollut kestänyt kritiikkiä ennenkään. Ei myöskään nyt.

Yksi kysymys vaivasi mieltäsi: Miten ihmeessä Viljami esiintyi narsismin asiantuntijana silloin, kun olin elämäni narsistin kanssa ongelmissa? Siksikö, että asiantuntijuus peitti Viljamin oman narsismin? Tai konfliktissa Vesan kanssa; se sai huomion kiinnittymään Viljamin narsismista Vesan ”narsismiin”. Tyypillistä narsistia: ulkoistaa ongelma.

Have any Question or Comment?

One comment on “721. Ei oo totta – onko Viljamikin narsisti?

[…] Periaatteessa julkinarsistinkin toipuminen on mahdollista. Tosin se on äärimmäisen harvinaista. Yksinkertainen syy tähän on se, että julkinarsisti ei yleensä kykene tunnustamaan omaa narsismiaan. Takavuosina luin nykyistä enemmän kirjoja ja tekstejä narsismista. Muistan erään narsismin asiantuntijan kirjoittaneen siitä, että julkinarsistin mukautuvuus tekee hänen tunnistamisestaan vaikean. Tämä asiantuntija oli osallistunut narsistiluennolle, jonka luennoitsija oli myöhemmin osoittautunut narsistiksi. Itselläni on tästä omakohtainen kokemus: https://pauliinakuikka.wordpress.com/2014/03/24/ei-oo-totta-onko-viljamikin-narsisti/?preview=true […]

Vastaa

4U SOMESSA

%d bloggaajaa tykkää tästä: