718. Narsismiin sairastunut

Narsisti sairastuttaa myös ”uhrin”.

Tai oikeammin: entistä enemmän sairastuttaa myös uhrin.

Vuosien mittaan minulle kehittyi käsitys, että me narsistien uhrit olemme tavalla tai toisella saaneet siipeemme jo aiemmin. Jokin narsisteissa vetää meitä puoleensa. Se jokin on mielestäni näennäinen turvallisuus.

Muistan, kun nuorena seurustellessani narsistin kanssa (se tosin selvisi vasta paljon myöhemmin) tunsin oloni turvalliseksi HÄNEN kainalossaan. Vain muutamaa viikkoa myöhemmin tämä narsisti muuttui erittäin turvattomaksi nakellessaan minua pakastimesta löytyvillä pakasteilla ja hajottaessaan auton ikkunan, kun hän epäili muiden miesten vokottelevan minua. Tämän hyväksyin mukisematta.

Minuun tosiaan vetosi näennäinen turvallisuus – ja minua pelotti tuo turvattomuus.

Mielestäni kysymys on narsistille tyypillisestä analyysistä. Narsisti tietoisesti tai tiedostamattomasti mittaa kohtaamiansa ihmisiä ja laskelmoi, miten pitkälle hän voi mennä ihmisten kanssa. Minun kohdallani turvallisuudentunne laski puolustusmuurit niin alas, että en tajunnut kuin vasta myöhemmin, pelottelevia ja kontrolloivia signaaleita hänen ympärillään.

Läysin vastottain hyvän kirjan ja siitä tehdyn kirjoituksen. Mielestäni se selittää hyvin narsistin ja hänen uhrinsa vuoropuhelun luonteen:

http://www.naistenkartano.com/artikkelit/ihmissuhteet/terve-ja-epaterve-narsismi-ihmis/

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: