664. Kuvaa sitä, mitä rakastat

Tällaisen ohjeen antoi valokuvaan Rick Diffley ja jatkoi:

Ja mene tarpeeksi lähelle.

Valokuvaukseen tarkoitettu ohje pätee valokuvaajien lisäksi myös niin kirjoittajille kuin puhujillekin, niin hengellisessä kuin sekulaarissa kentässä. Tunne välittyy läpi tahtoi sitä tai ei, niin peruspotutus kuin asiasta innostuminenkin.

Johannes kirjoittaa kristillisestä todistuksesta:

Mikä on alusta alkaen ollut, minkä olemme kuulleet, minkä omin silmin nähneet, mitä katselleet ja käsin koskettaneet, siitä me puhumme: elämän Sanasta. Elämä ilmestyi, me olemme nähneet sen, ja siitä me todistamme. Me ilmoitamme teille iankaikkisen elämän, joka oli Isän luona ja ilmestyi meille. Minkä olemme nähneet ja kuulleet, sen me myös teille julistamme, jotta teilläkin olisi yhteys meihin. Meillä on yhteys Isään ja hänen Poikaansa Jeesukseen Kristukseen. Tämän me kirjoitamme, jotta ilomme tulisi täydelliseksi.

Elämä on koettu kaikin aistein ja maustein – ja tulee esiin elämänmakuisena todistuksena. Tämä todistus tai uskonkuvaus voi olla myös palvontaa, johon saamme pistää parastamme:

Psalminkirjoittajan sanoin:

Sydämeni on tulvillaan kauniita sanoja.
Minä lausun säkeeni kuninkaalle —
olkoon kieleni kuin taitavan kirjurin kynä.


Viikonloppuna osallistuin messuun, jossa pappi totesi seuraavaan tapaan pääasiassa nuorelle kuulijakunnalleen:

Meille suomalaisille on ominaista, että pidämme ilon sisällämme. No, se on hyvä, että se ilo on sisällä. Olkaa te kuitenkin se sukupolvi, joka uskaltaa päästää ilon ulos.

Kuvaavaa on takavuosina kuulemani lausahdus, jossa henkilö totesi kerrottuaan siitä, kuinka Jeesus on muuttanut hänen elämänsä:

Ihan tässä meinaa innostua.

Hyvä vastakysymys olisi:

No, mikset sitten innostu?!

Niin, miksemme päästäisi iloa valloilleen? – Ja jos ilo on hukassa, Jeesuksen läheisyyteen hakeutuminen auttaa.

Seuraavissa kirjoituksissa ajattelin käydä läpi ”ilon varkaita” – ja etsiä lääkkeitä noiden varkaiden tekosten taltuttamiseen.

No Comments

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: