Joillakin ihmisillä on taipumus kourituksenomaisesti tarrautua asioihin, ihmisiin ja usein samalla myös menneisyyteen. Samaa kouristuksenomaisuutta on joidenkin suhteessa uskoon.

Tarrautumisessaan tällainen ihminen ei voi olla vapaa, vaikka yrittäisi tai vakuuttaisi olevansa.

Suhde Jumalaan, omaan itseen, uskoon ei ole avautunut armosta ja vapaudesta käsin.

Kun ymmärrän, että Jumalani elää ja että uskon kautta olen Kristuksessa ja Kristus on minussa, ymmärrän samalla, että missään tilanteessa minulla ei ole hätäpäivää: Olen täysin suojassa, täysin turvassa tapahtui mitä tahansa.

Tämän vuoksi minun ei tarvitse kouristuksenomaisesti suorittaa: rukoilla, ylistää, toistaa hengellisiä manoovereita,… ei karkottaa ympäriltäni miljoona demonia… vielä vähemmän taistella “viholliskuvia” vastaan.

Olen täysin sovitettu Kristuksessa Jumalan kanssa. Minulla on avoin pääsy Isän valtaistuimen (edelleenkin ilman minkäänmoisia manoovereita!!!). Minun ei tarvitse “repiä taivasta alas” eikä “pumpata Pyhää Henkeä”. Taivas ja Pyhä Henki on jo Kristuksessa läsnä.

Saan aidosti, sellaisenani, voittoineni ja tappioineni, silloinkin, kun asiat ovat menneet tosi pahasti pieleen ja olen töpännyt oikein kunnolla tulla Jeesuksen ja Hänen verensä kautta Kaikkeinpyhimpään. (vrt. https://pauliinakuikka.wordpress.com/2012/12/17/kristuksessa-olen-suojassa/ )

  • Eikä minun näin ollen tarvitse myöskään yrittää hallita asioita, ihmisiä, olosuhteita ympärilläni, hakea revanssia ihmisten, olosuhteiden ja/tai menneisyyteni kanssa.

Silloin kun määritellään, miten saat uskoa, mikä on oikeaa uskoa, miten tämän uskon on ilmettävä tai miten on ylistettävä tai rukoiltava; voimakkaassa auktoriteettikorostuksessa ja vääränlaisessa “herrapelossa”/”herranpelossa” ei tätä vapautta voi syntyä,vaan pikemminkin pelko ja nimenomaan rangaistuksen pelko (jumalan tai ihmisten taholta).

Huomaat tuon siinä vaiheessa, kun pyydät itsellesi aikalisää harkita asioita ja etsiä omaa tietäsi Herran kanssa, kontrolloiva uskonnollisuus kirjaimellisesti näyttää piilotetut hampaansa ja ärähtää – osoittaa, että teet jotain, mikä ei ole sallittua. Viesti on selkeä: Kun pysyt rajojemme sisällä, kaikki on ok; kun poistut sieltä, olet vaikeuksissa (riveiltä ja rivien välistä tiedät, että tulet saamaan kunnioittamiesi ihmisten ja Jumalankin vihan).

Vaikka olisit laillani kohdannut tällaista kouristuksenomaista uskoa ja/tai eläisit sellaisen vaikutuspiirissä, sen ei tarvitse merkitä sitä, että sinä/minä olisimme pakotettuja elämään samaa kouristuksenomaista elämää. Jeesuksen sanoin:

Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita. (Joh. 8: 36)

Tähän vapauteen olemme kutsutut.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s