Aukomisapua ongelmaryppääseen +  terävyyttä visioon + (ammattitason valokuvilla) keulaa markkinointiin - LUE LISÄÄ SINULLE TÄRKEÄN OTSIKON ALTA!

Totuus käy edeltä – Henki tulee perästä

 

Jumala on henki, ja siksi niiden, jotka häntä rukoilevat, tulee rukoilla hengessä ja totuudessa. (Joh. 4: 22)

Olen hämmästellyt karismaattisen kentän luiskahduksia toispuoleisuuteen. (Toki toispuoleisuutta on muuallakin – Tämä on kenttä, jota eniten seuraan.) Kärjistäen:

  • Nähdään Henkeä siellä ja Henkeä täällä.
  • Kunhan vain Hengestä ja ihmeistä puhutaan, porukka on suuna päänä menossa siihen suuntaan.
  • Jos joku yrittää menohaluja jarrutella, häntä pidetään kuivana fariseuksena, tiukkisteologina tai epäuskoisena epäilijänä, joka on jos ei ihan, niin ainakin melkein, pelastuksenkin kanssa niin tai näin.

Jeesus kytkee opetuksessaan Hengen ja totuuden erottamattomasti yhteen

Samarialaisella naisella oli kova jano elämän puoleen, hengellinen kaipaus.

Nainen oli paossa Jumalalta ja itseltään. Jeesuksen edessä väistely ja pako eivät auttaneet. Jeesus vei naisen totuuden kautta elävän veden lähteelle. Kun kanavat ja nautittu vesi olivat puhtaita, naisen ei tarvinnut hamuta toisista lähteistä. Elävä vesi, jota Jeesus tarjosi, riitti. Alkoi uusi, todistusvoimainen elämä.

Nainen ei enää peitellyt mitään. Ei liioin hävennyt itseään tai menneisyyttään. Hän todisti riemuiten siitä, että Jeesus tiesi hänestä kaiken ja laittoi hänet kohtaamaan elämänsä loukot rehellisesti. Orastava etsintä vei hänet itsensä ja todistuksen kautta myös hänet tuntevat Jeesuksen luo.

Totuudesta käytetty sana αληθεια [aletheia] tarkoittaa sekä subjektiivista että objektiivista totuutta, ts. totuutta, joka voidaan nähdä todeksi kaikissa oloissa; kaikki on sitä, miltä näyttää. Jumalan mielihalu Jeesuksen opetuksessa voidaan pukea Psalmin 51 sanoihin:

”Sinä haluat totuutta salatuimpaan saakka”

Totuus salatuimpaan saakka on rukouksen lähtökohta. Lähestymme Jumalaa mitään peittelemättä, mitään salaamatta.

Sana, joka on käännetty rukoukseksi, tarkoittaa myös palvontaa – nimenomaan siinä merkityksessä, että henkilö polvistuu tai kumartuu maahan kunnioittaakseen jota kuta tai pyytääkseen jolta kulta jotain. Toisin sanoen, myös palvonnan lähtökohta on sama paljaus Jumalan edessä.

Totuus käy edeltä, Henki tulee perästä.

vaikuttavaa-uskoa_talvi

Have any Question or Comment?

One comment on “Totuus käy edeltä – Henki tulee perästä

[…] Olen kirjoittanut aiheesta myös artikkelissa Totuus käy edeltä – Henki tulee perässä […]

Vastaa

4U SOMESSA

%d bloggaajaa tykkää tästä: