Aukomisapua ongelmaryppääseen +  terävyyttä visioon + (ammattitason valokuvilla) keulaa markkinointiin - LUE LISÄÄ SINULLE TÄRKEÄN OTSIKON ALTA!

Koetellun uskon ylistys

Jos haluat, voit myös kuunnella tämän artikkelin

Kultakin koetellaan tulessa, ja onhan teidän uskonne paljon arvokkaampaa kuin katoava kulta. Koettelemuksissa teidän uskonne todetaan aidoksi, ja siitä koituu Jeesuksen Kristuksen ilmestyessä ylistystä, kirkkautta ja kunniaa. Häntä te rakastatte, vaikka ette ole häntä nähneet, häneen te uskotte, vaikka ette häntä nyt näe, ja te riemuitsette sanoin kuvaamattoman, kirkastuneen ilon vallassa, sillä te saavutatte uskon päämäärän, sielujen pelastuksen. (1. Piet. 1: 7-9)

Otsikoin jakeet mielessäni koetellun uskon ylistykseksi.

Raamattu ei poisselitä elämän vastamäkiä eikä vaikeuksia, se ei ummista silmiä kärsimykseltä tai kauheudelta eikä silota elämän rosoja, vaan tuo kaikkeen tähän aivan uuden näkökulman: Kristuksessa pimeyteen on tullut valo, epätoivoon toivo, kuolemaan elämä, vihaan rakkaus, tappioon voitto.

Kristuksessa tämä kaikki näyttää kätkeytyvän vastakohtaansa: voitto tappioon, elämä kuolemaan, todellinen voima heikkouteen.

Ahjossa kohdataan kirkastettu Kristus, siellä nousee aito ylistys ja todistus Jumalan suuruudesta, joka on yli olosuhteiden.

Ahjossa – ehkä viimeisenä toivon ilmauksena – kohotettu rukous elävän Jumalan puoleen muuttaa jotain: ehkä meissä itsessämme – tai ympäröivissä oloissamme. Huomaamme, että uskon luja pohja kestää ahjon.

Voin/voit yhtyä Paavalin todistukseen:

”–kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut. Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.” (Room. 8: 37-39)

Have any Question or Comment?

One comment on “Koetellun uskon ylistys

[…] Sen harmauden, myrskyjen, suoranaisen pimeyden, jonka luonnossa olen viime päivinä/viikkoina nähnyt, keskellä on mielessäni ajatus ylistyslaulusta pimeyden keskellä. Ensimmäisenä adventtina kirjoitin tästä: http://pauliinakuikka.wordpress.com/2013/12/01/koetellun-uskon-ylistys/ […]

Vastaa

4U SOMESSA

%d bloggaajaa tykkää tästä: