Aukomisapua ongelmaryppääseen +  terävyyttä visioon + (ammattitason valokuvilla) keulaa markkinointiin - LUE LISÄÄ SINULLE TÄRKEÄN OTSIKON ALTA!

Istu nyt ihan koko tuolilla

Otsikon sanat kuulin vastottain mieheni suusta, kun istahdin pöytään tyyliin ”hieman itseäni tuoliin tukien”.

Olen viime aikoina kuorinut vielä kerran kuorinut yhtä sipulin kerrosta elämäni ja eheytymisen tarinassa. Kohtasin itseeni kohdistetun mitätöinnin, ja totesin, että ”voi, jumpra kun mitätöimisenkin muisto tekee kipeää”.

Kohtaaminen muutaman matkassa mukana säilyneen vanhan valokuvan kanssa laukaisi muistoni. Keinot on monet, sanotaan. Henkilötyypeistä narsistinen (tai narsisti) osaa tuon taidon mainiosti. Onpa hänellä usein taitava pelisilmäkin. Hän tietää, milloin pitää käyttää kovia keinoja, milloin riittää hienovarainen ohjailu. Vaikka elämäni narsistisen henkilöt ovat suutuspäissään luonnevikaiseksi nimittäneetkin, uskon että olen ollut helppo ohjailtava. Sitä myöten keinot ovat olleet hienovaraisia ja pitkään minulle huomaamattomia.

Huomaamattomuudessaankin keinot ovat olleet tehokkaita. Ne ovat viestineet minulle sen, että ”koko tuolille ei voi istua”. Kun en istu koko painollani, en niin pahasti putoa, jos joku vetäisee tuolin pois…

Ja myös sen, että itse asiassa en ole ”kuninkaallisen kohtelun väärti”. Tuo ”en ole sen arvoinen” asenne on tullut vastaan monessa mutkassa. Haluan auttaa. Sen sijaan avun – tai jonkun omaehtoisen hyvyyden – vastaanottaminen on vaikeaa.

No, nyt on sitten edellämainitun tiedostamisen jälkeen yritetty opetella istumaan koko tuolilla ja koko painollani – myös elämän suhteen.

Have any Question or Comment?

4 comments on “Istu nyt ihan koko tuolilla

[…] jo tätä opetellut, kuten istumaan koko tuolilla http://sourcepublication.net/2013/08/10/istu-nyt-ihan-koko-tuolilla/ … tai kävelemään suoraselkäisesti lattian poikki korkokengät jalassa (kuten eräs […]

[…] minut hämmentymään. Olen jo tätä opetellut hyvin yksinkertaisissakin asiossa, kuten vaikkapa istumaan koko tuolilla  … tai kävelemään suoraselkäisesti lattian poikki korkokengät jalassa (kuten eräs […]

[…] minut hämmentymään. Olen jo tätä opetellut hyvin yksinkertaisissakin asiossa, kuten vaikkapa istumaan koko tuolilla  … tai kävelemään suoraselkäisesti lattian poikki korkokengät jalassa (kuten eräs […]

Vastaa

4U SOMESSA

%d bloggaajaa tykkää tästä: