Yleinen

Voi viedä tiukillekin joskus

Kun meillä ei ole ylimääräistä painolastia – piilottelusta puhumattakaan – meillä on helpompi olla, hengittää ja palvella Herraa ja lähimmäistä. Peili ilman likapinnoitetta pystyy heijastamaan paremmin Herran kirkkautta.

Eilisessä kirjoituksessani totesin, että este on pohdinnan paikka. Joskus se on signaali siitä, että muutos on tarpeen. Este puhuu siitä omaa kieltään – ohjaa uudelle reitille. Kirjoituksessani Uuteen http://pauliinakuikka.wordpress.com/2013/05/10/uuteen/ olen viitannut tähän:

Paimentolainen olisi hölmö, jos jäisi kuivan lähteen luo odottamaan uutta vettä. Hän on viisas, jos lähtee johtamaan laumaa ja itseään eteenpäin etsien uutta. Vastaan tulee uusi lähde – tai aikanaan sade. Molemmat hoitavat saman tehtävän. On vettä ja pian laidunta.

Joskus este ei ole muuttavaista (rukousten seurauksena katovaa, muuttuvaa) tai kierrettävää sorttia. Silloin pitää käyttää se taito ja voima, joka on käytössä esteen ylittämiseen. http://pauliinakuikka.wordpress.com/2011/08/24/miten-ylittaa-kiintea-vesieste/

Uudistus vaatii paitsi joskus muuttamaan kurssia, usein myös vie syvälliseen itsetutkiskeluun. Olen viimeisen viikon aikana kirjoittanut, että uudistus/herätys on Jumalan armoa. Emme sitä pysty ansaitsemaan. Tästä huolimatta uudistus (herätys) ei ole helppo juttu, vaan voi viedä henkilökohtaisessa/yhteisön elämässä tiukalle silloin, kun tämä elämä ei ole kurssissa Jumalan tahdon kanssa.

Olen miettinyt joskus, että on se kumma, kun sormi osoittaa niin helposti ulospäin, muihin – millä nimillä näitä ”muita” nimitämmekin: uskostaosattomat, jumalattomat,… Uudistuksessa/herätyksessä uudistuskehotus kohdistuu ensin meihin itseämme uskossaolevina, kristittyinä (millä nimellä itseämme nimitämme), sitten ”ulkopuolisiin”. ”Ulkopuolisten” uusi elämä on seurausta meidän ”sisäpuolisten” uudistuksesta.

”– jokaisen hedelmää tuottavan oksan hän puhdistaa liioista versoista, jotta se tuottaisi hedelmää entistä enemmän. — Pysykää minussa, niin minä pysyn teissä. Eihän oksa pysty tuottamaan hedelmää, ellei se pysy puussa, ja samoin ette pysty tekään, ellette pysy minussa.” (Joh. 15: 2b, 4)

Liiat versot, mitä ikinä ne ovatkin, ovat uuden, syntyvän hedelmän tiellä.

Marsha Burnsia mukaellen:

Herra tuo esiin sen, mikä on piilossa. Herra tuo esiin kaiken teeskentelyn ja tekopyhyyden, jotta meillä pystyisi olemaan elinvoimainen ja ainutlaatuinen (henkilökohtainen) suhde Herra kanssa. Meidän suhteemme riippuu rehellisyydestä ja puhtaista motiiveista. Emme kykene näkemään asioita totuuden valossa ja terveesti harkiten, jos piilottelemme asioita pimeydessä. On aika tulla valoon.

Kysymys tässä on Jumalan rakkaudesta. Meitä kohtaan. Ympäristöämme kohtaan.

Kun meidän suhteemme Herraan on kunnossa, meidän on parempi olla. Kun meillä ei ole ylimääräistä painolastia – piilottelusta puhumattakaan – meillä on helpompi olla, hengittää ja palvella Herraa ja lähimmäistä. Peili ilman likapinnoitetta pystyy heijastamaan paremmin Herran kirkkautta.

No Comments

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: