Kolme näkökulmaa esteisiin

Toissa päivänä minua hymyilytti. Lienen ainoa työyhteisössäni, joka on eksynyt matkalla töihin ja joutunut kysymään matkan varrella tietä. 🙂 Normaali työmatkani on tietenkin tutuista tutuin. Ongelma muodostui siitä, että tietyön vuoksi tuntemani reitti ei ollut käytössä.

Mikä olisi ollut kääntää auton keula ympäri ja kiertää pidemmän kaavan mukaan toisia tuttuja teitä. Olin kuitenkin pyörällä liikenteessä. Selviytymisstrategia: etupyörä kohti metsäteitä ja lukuisia risteyksiä. Jotenkin ihmeellisesti onnistuin valitsemaan teistä ne oikeat risteykset ja tiet ja päädyin kuin päädyinkin tutuille seuduille tietyön kiertäneenä.

Työpaikalla Endomondon piirtämää reittiä katsellessani tein hätkähdyttävän havainnon: Löytämäni reitti oli helpompi pyöräillä kuin isoja, tuttuja teitä myöten. Se oli suorempi ja erittäin selkeä.

Ilman tuota viikonlopun jälkeen purettua siltaa olisin käyttänyt tuota vaivalloisempaa reittiä varmaan niin kauan kuin näillä seuduilla viihdyn.

Helposti uraudumme – myös hengellisessä elämässä. Vasta iso este saa miettimään uutta reittiä ja uusia mahdollisuuksia.

Aina ei ole mahdollista kiertää estettä, vaan se tulee kohdata.

Kaksi vuotta sitten sain rohkaisevan unen, jonka kautta tajusin, että joitain elämän asioita oli ”siedettävä” ja hyväksyttävä niiden olemassaolo. Oli pinnistettävä voimansa ja käytettävä taitonsa ja hypättävä ”kiinteän vesiesteen! yli.

http://pauliinakuikka.wordpress.com/2011/08/24/miten-ylittaa-kiintea-vesieste/

Jumalamme on suuri! Hän voi joko siirtää esteen tai auttaa meitä hyppäämään yli – tai joissain tapauksissa ohjata meitä kiertämään este.

Kolmas vaihtoehto on rukoilla esteen väistymistä. Kaikki esteet tiellämme eivät ole Jumalasta. Jotkut esteet ovat omiaan toimimaan Hänen suunnitelmaansa ja tahtoaan vastaan. Silloin kun tajuamme elämässämme olevan tuommoisen esteen, on aika rukoilla Jumalan tahdon toteutumista ja Hänen valtakuntansa koittamista.

Hänen voimastaan murtuvat pahimmatkin esteet ja linnakkeet.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: