Siunauksen esteitä (osa 3) – Mutkia matkassa

Mainitsin aiemmin siitä, kuinka Joelin kirjan lupaus viljan, viinin ja öljyn runsaudesta/siunauksesta on oikeassa asiayhteydessään, kun muistetaan mainita, että sitä edelsi syvä parannus ja asioiden ojennukseen laittaminen. Samaan asiayhteyteen liittyy myös lupaus siitä, että Herra korvaa moninkertaisesti syöjäsirkkojen syömän sadon.

Tätä taustaa vasten meidän pitää muistaa, että alunperin syöjäsirkat eivät olleet Jumalan tarkoitus. Syöjäsirkat olivat seurausta tieltä poikkeamisesta. Paluu takaisin tielle toi mukanaan Jumalan lupauksen ja sen täyttymisen. Tämä sama päätelmä tulee Vanhassa testamentissa esille monta kertaa eri yhteyksissä.

En nyt väitä sitä, että KAIKKI elämän vaikeudet johtuisivat meidän henkilökohtaisista ratkaisuista. Joskus niitä kohtaamme ilman, että meillä on niihin osaa tai arpaa. JOISSAKIN vaikeuksissa toimii kuitenkin suoraan tai välillisestit syyn ja seurauksen laki.

Siitä itselläni rutkasti omakohtaista kokemusta. Monet mutkat olisivat ainakin minulta jääneet väliin, jos olisin tajunnut harkita päätöksiäni, maltaa rukoilla niiden puolesta sekä mitata asioita ”rauha -mittarilla” (tarkoitan sitä, että en olisi tehnyt asioita, joihin ei ole sisäistä rauhaa). Useimmista syöjäsirkkojen hotkaisuista saan syyttää vain ja pelkästään itseäni. 🙁

Onnekseni (onneksemme) Jumala on niin suuri ja armollinen, että Hän antaa paluun mahdollisuuden – ja mahdollisuuden usein myös ”taivaallisiin vahingonkorvauksiin” http://pauliinakuikka.wordpress.com/2013/05/14/3024/ ts. elämämme on mahdollista kaikinpuolin eheytyä ja mennä eteenpäin kovienkin kokemusten jälkeen.

Kuitenkin se, että maltamme kysyä elämämme kohdalla Jumalan tahtoa voi varjella useiltakin mutkilta.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: