Yleinen

Siunauksen esteitä (osa 2) – Väärä paikka

Tämänkertainen tekstini on lähellä sitä, mistä eilen kirjoitin: Jos Sana/opetus on poissa asiayhteydestä, emme näe toivottuja tuloksia.

Tänään tuon esille yhden näkökulman siihen, mitä voi merkitä (tai seurata) se (siitä), että sovellamme Sanaa/opetusta väärässä paikassa.

Otan esimerkiksi uhraamis/kymmenysopetuksen.

Viimeksi viime viikolla luin lyhyen tekstin siitä, kuinka pitää uhrata/maksaa kymmenyksiä – vaikka tietäisikin, että niiden saaja käyttää niitä väärin.

Olen kirjoittanut aiheesta aiemmin artikkelissani Mitä kylvät, sitä niität http://pauliinakuikka.wordpress.com/2013/01/23/mita-kylvat-sita-niitat/

Artikkelissa kiinnitän huomion siihen, että alkuperäiset kylvämis-niittämis -kohdat eivät suoranaisesti puhuneet rahasta, vaan
1) Sanan kylvämisestä
2) Maaperästä, johon kylvettiin: maaperän laadusta (ohut, kivinen, hyvä; itsekkyyden pelto, Hengen pelto)
3) Jumalan temppelin rakentamisesta
4) Hedelmän johdonmukaisesta ilmenemisestä: Hyvä puu ei voi tuottaa huonoja hedelmiä, viikunapuu ei voi tuottaa ohdakkeita

Painopiste on maaperässä, johon kylvetään. Siinä hyvä siemen saa mahdollisuuden kasvaa hyvää, tuloksekasta ja tarkoituksenmukaista kasvua.

Tätä taustaa vasten voimme kysyä vakavasti: Onko tosiaan niin, että vilpitön sydän on ratkaiseva tekijä eikä niin väliä sillä, mitä lahjoitukselleni tapahtuu sen jälkeen, kun olen sen antanut.

Suomessa meillä on siitä hyvä tilanne, että lainsäädäntö valvoo yhdistyksiä tms. Rahoja ei voi käyttää miten vain. Rahankeräyslupa on monen mutkan takana, jne.

Silti emme ole täysin turvassa kylvämisen haasteilta. Olen lahjoitusteni kanssa muun muassa sellaisen päätöksen edessä, millaista julistusta taho, jolle vapaaehtoisesti lahjoitan edustaa, mihin se käyttää rahat.

Jos me tosiaan otamme perustelun uhraamis- ja kymmenysopetukseen Raamatusta, meidän pitää noudattaa opetuksen logiikkaa:
1) Kylvää hyvään, tuottoisaan maahan
2) Kylvää Hengen peltoon (ei itsekkyyden peltoon)
3) Rakentaa Jumalan temppeliä/Hänen valtakuntaansa (ei ihmisen dynastiaa)
4) Katsoa hedelmää, joka työstä tulee

No Comments

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: