Jumalan rakkaus on vailla ehtoja olevaa rakkautta. Kumma kyllä, että me ihmiset osaamme ehdollistaa Jumalan hyvät asiat. Rakkauden lisäksi armon, ilon ja vapaudenkin.

Jumalan rakkaus on ”edeltäkäyvää” rakkautta:

Mutta Jumala osoittaa rakkautensa meitä kohtaan siinä, että Kristus kuoli meidän puolestamme, kun vielä olimme syntisiä. (Room. 5: 8)

Emme me tarvitse mitään ansaitaksemme tuota rakkautta. Olemme Jumalan rakastamia silloin(kin), kun emme ole täyttäneet mittaa ja täysin onnistuneet.

Tämä ei tietenkään ole tarkoitettu verukkeeksi venkoiluun pyhien asioiden kanssa tai pahan tekemiseen. Päinvastoin Jumalan armon ja rakkauden tarkoitus on viedä meitä eteenpäin.

Tätä miettiessäni tuli kuva aikuisesta, joka auttaa lasta oppimaan uutta taitoa, vaikkapa polkupyörällä ajoa. Jos/kun lapsi kaatuu, normaalisti emme moiti häntä siitä, että hän kaatui, vaan näytämme, miten hän onnistuu ja autamme häntä onnistumaan, eikö? Miten ihmeessä me sitten uskon asioissa alamme moittimaan ihmisiä siitä, että nämä eivät onnistu? Eikö tulisi mieluummin kertoa, miksi epäonnistuminen on tapahtunut ja ennen muuta kertoa, miten pääsee eteenpäin?!

Heikkouskoista hoivatkaa, rupeamatta väittelemään mielipiteistä. (Room. 14:1, KR 38)

Heikkouskoinen tarkoittaa paitsi uskossaan heikkoa, myös (uskossaan) tarvitsevaa, voimatonta, jota kuta, joka ei kykene uskomaan. Hänen kanssaan ei ole Paavalin kanssa hyvä alkaa väittelemään tai ´tuomita epäilevien ajatusten tähden´. Mieluumminkin tulisi auttaa uskomaan!

Väkisinkin peilaan näitä ajatuksia ”herätyskokemukseen”, josta kirjoitin eilen. Siinä etsittiin vikatilaa; Paavali sen sijaan kehotti korjaamaan vikatilaa. Aivan niin kuin autoa korjatessa ei paljon auta, vaikka puhuisi päivät pääksytysten viasta; vika on korjattava ennen kuin matkanteko autolla alkaa oikein edistymään.

Yksi näkökulma samaan Raamatun jakeeseen kohta kahden vuoden takaa: http://pauliinakuikka.wordpress.com/2011/06/05/uskallanko-kohdata-erilaisuutta/

About the Author

Pauliina Kuikka ()

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: