Yleinen

Sääli Osteenia…

Vaikka teologisesti ei olisi samaa mieltä jonkun kanssa, likaiset keinot eivät ole sallittavia missään olosuhteissa!!!

Maanantaina kommentoin Facebook-sivustollani http://www.facebook.com/pages/Pauliina-Kuikka-Puhtaiden-vesien-lintu tapausta Joel Osteen.

Olen tässä matkan varrella oppinut kantapään kautta läksyn, että kaikki informaatio, mitä eteeni tulee, on mahdollisimman pitkälle tarkistettava, pitääkö informaatio paikkansa, ovatko lähteet todennettavissa ja luotettavia, jne.

Osteenin tapaus oli loistoesimerkki siitä, että tarkistus kannattaa tehdä AINA – kiireessäkin.

Sain Facebookiini päivityksen, jossa eräs ystävistäni hehkutti voitonriemuisena ja vahingoniloisena, että kyllä hän siitä miehestä (Osteenista) osasi arvata, kuinka tämän käy.

Alla oli linkki Osteenin WordPress-blogiin, jossa oli Osteenin julistus siitä, että hän hylkää kristinuskon perustotuudet. Blogissa kerrottiin Osteenin jättäneen kirkkonsa – ja menneen menojaan 50 miljoonan dollarin omaisuuden kanssa ja jättäneen kannattajansa rukouksineen soittelemaan lehdellä. Uutisessa viitattiin Osteenin käyttäytyneen hysteerisesti ja väittäneensä itseään Jumalaksi. Uutinen sisälsi linkin Osteenin palvelutyön sivustolla ja viittauksen Youtube-videoon, jossa julistus on nähtävillä.

Hälytyskelloni alkoivat soida sen takia, että olen Suomessakin käytävää opillista keskustelua varten pyrkinyt aina turvautumaan alkuperäisiin lähteisiin ts. lukemaan ja/tai kuuntelemaan kritisoitujen julistajien materiaalia. Kummasti mielikuvissani oli, että olen sähköpostissani nähnyt päivittäisen viestin viime päivinä, jossa oli saman ”äijän” kuva kuin tuossa WordPress-sivustossa. Totta tosiaan. Sähköpostini joukossa oli Osteenin pariskunnan päivittäinen viesti. Osteen näytti jatkavan uskoaan ja elämäänsä kristinuskon jättämisen jälkeen. Klikkasin uutiskirjeessä olevan linkin kautta itseni Osteenin kotisivuille – ja päädyin eri sivulle kuin, mihin Facebook-päivitys johti…

Pienen salapoliisityön jälkeen löysin toisen uutisen, jossa kerrottiin, että tapaus Osteen ei ole ainut laatuaan. Näitä kristinuskon kieltäneitä on muitakin: Rick Warren, Billy Graham, jne. Sivusto, jossa nämä julistukset olivat, näytti aidolta, mutta ei sitä ollut. Esimerkiksi Joel Osteen News:n sisältäneen sivuston nimi oli kirjoitettu väärin (jotta oli saatu edes vaikuttamaan samalta…) www.joelostenministries.com, kun aito sivusto on www.joelosteenministries.com!

Huomasin Osteenin kannattajien ja vastustajienkin reaktioista, kuinka huonosti ihmiset oikeasti katsovat lähteen, josta tieto on peräisin. Väärällä sivulla ollut info meni perille kuin väärä raha, jota ei ole tajuttu tarkistaa. Kannattajat olivat kauhuissaa, vastustajat riemuissaan. Joku sivistynyt oli sentään tajunnut saman kuin minäkin… Kyseessä oli typerä ja röyhkeä temppu vahingoittaa henkilöä, jota vastaan joilla kuilla oli jotain hampaankolossa.

Inhottavaksi jutun tekee tietenkin se, että kun juttu on lähtenyt liikkeelle, sitä on turkasen vaikea pysäyttää – ja internetissä se säilyy melkein ikuisuuden – ja hyväuskoinen porukka uskoo!

Ilmaisin asian Facebook-päivityksessäni seuraavasti:

Vaikka teologisesti ei olisi samaa mieltä jonkun kanssa, likaiset keinot eivät ole sallittavia missään olosuhteissa!!!

Riittää miljoonien seuraajien seassa olevissa tulipaloissa sammuttmista. Sääliksi käy Osteenia…

Englanniksi voi lukea seuraavan artikkelin: http://www.christculturenews.com/joel-osteen-quits-rejects-christ-will-elaborate-hoax-spark-legal-action/

No Comments

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: