Isä pitää huolen lapsistaan

”Pyytäkää, niin teille annetaan. Etsikää, niin te löydätte. Kolkuttakaa, niin teille avataan. Sillä jokainen pyytävä saa ja jokainen etsijä löytää, ja jokaiselle, joka kolkuttaa, avataan.

Ei kai kukaan teistä anna pojalleen kiveä, kun hän pyytää leipää? Tai käärmettä, kun hän pyytää kalaa? Jos kerran te pahat ihmiset osaatte antaa lapsillenne kaikenlaista hyvää, niin paljon ennemmin teidän taivaallinen Isänne antaa hyvää niille, jotka sitä häneltä pyytävät.” (Matt. 7:7-11)

Jakeissa puhutaan siitä, että lähtökohtaisesti isinä (ja äiteinäkin) haluamme lastemme parasta. Haluamme antaa heille parasta mitä meillä on. Haluamme lastemme menevän eteen päin. Jotain on vialla, ellei näin ole.

Koska olen narsismin kanssa joutunut tekemisiin monessa elämäni mutkassa, uskallan sanoa, että tuollainen poikkeustila on monen lapsen ja aikuisen todellisuutta. Sen ihmisen, jonka pitäisi kaiken järjen mukaan olla auttamassa ja rohkaisemassa eteenpäin julkisesti tai kulisseissa toimii päinvastaisesti: Isä tai äiti katkaisee siivet lentoyritykseltä; pastori, aviopuoliso, esimies tai kollega torpedoi parhaat yrityksesi.

Tällaisen tavalla tai toisella elämääsi nähden vaikutusvaltaisen ihmisen jäljiltä, elämän odototusarvo voi olla hyvinkin negatiivinen. Jumalasta ja uskosta ei jaksa uskoa sen parempaa.

Jumalan Sana vakuuttaa: Jumala ei ole ihminen. Hänessä ei ole ihmisen vajavuutta – itsekkäästä narsismista puhumattakaan. Jumala haluaa lapsensa parasta.

Meidän täytyy oppia pyytämään itsellemme hyviä asioita. Meidän täytyy oppia uskomaan se, että Jumala tosissaan haluaa parastamme.

Yksi avain tähän on se, että syvennymme tutustumaan siihen, millainen Jumala oikeasti on. – ja jos takana on pettymystä ihmissuhteissa, on hyvä rukoilla Herraa myös parantamaan nuo haavat, jotta niiden arvet eivät leimaa enää uskoamme Jumalaan.

Löydämme oman paikkamme Jumalan lapsina. Huomaathan: Olet sinuna arvokas. Olet sinuna ainutlaatuinen. Olet sinuna rakastettu.

Niin, ja Jumala vastaa juuri sinulle.

2 Replies to “Isä pitää huolen lapsistaan”

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: