No Comments

Ihmisinä voimme sitoa toisemme tuomioon. Voimme sanoa, ettei “siitä kuitenkaan mitään tule”. Voimme kantaa toiselle katkeruutta ja päättää olla antamatta anteeksi. Ja joissain tapauksissa yrittää “pidättää” Jumalan anteeksiannon. Tai voimme yrittää määritellä jonkun elämää sitomis/päästämisrukouksilla, tms. Kuten tuo yllä oleva kohta osoittaa: Kun Kristus avaa anteeksiannon oven ja/tai uuden mahdollisuuden elämässämme, mikään ei tee sitä tyhjäksi. Eivät ihmisten sitomiset tai päästämisen, ihmisten mielipiteet tai tuomiot.

Kumma kyllä minulle tuli mieleen sama laulu, josta huomasin kirjoittaneeni pääsiäisen 2011 tienoilla, Heimo Embuskan Ehkä ehjempi kuin eilen.

Tässä linkki kirjoitukseeni huhtikuussa 2011

http://pauliinakuikka.wordpress.com/2011/04/27/224/

Ja tässä linkki You Tubeen, josta voit kuunnella Embuskan laulun.

Minulle Pääsiäinen on avautunut tänä vuonna nimenoaan uudesta mahdollisuudesta käsin. Siitä voimakas kertomus on Pietarin eri evankeliumeihin kirjattu tarina.

Ei niin pahaa töppäystä, ei niin syvää epäonnistumista, ei niin toivotonta tapausta, etteikö uusi alku olisi mahdollinen. Ei niin mahdotonta lähtökohtaa, etteikö siitä uusi ura urkenisi.

Johanneksen Ilmestykseen on kirjattu vahvat sanat Filadelfian seurakunnalle:

” Näin sanoo Pyhä ja Tosi, Daavidin avaimen haltija, hän, jonka avaamaa ovea ei kukaan sulje, hän, jonka sulkemaa ovea ei kukaan avaa–”

Siinä todelliset ”päästön” (ja vastoin sitomisen) sanat. Ne ovat Herran käsissä. Ei meidän.

Ihmisinä voimme sitoa toisemme tuomioon. Voimme sanoa, ettei ”siitä kuitenkaan mitään tule”. Voimme kantaa toiselle katkeruutta ja päättää olla antamatta anteeksi. Ja joissain tapauksissa yrittää ”pidättää” Jumalan anteeksiannon. Tai voimme yrittää määritellä jonkun elämää sitomis/päästämisrukouksilla, tms. Kuten tuo yllä oleva kohta osoittaa: Kun Kristus avaa anteeksiannon oven ja/tai uuden mahdollisuuden elämässämme, mikään ei tee sitä tyhjäksi. Eivät ihmisten sitomiset tai päästämisen, ihmisten mielipiteet tai tuomiot.

Jeesus sanoi:

”Jos Poika vapauttaa teidät, te olette todella vapaita.” (Joh. 8: 36)

Kuten 2011 kirjoitin:

Matka on osoittanut laulun sanan todeksi: Olosuhteet eivät ole tehneet tyhjäksi Jumalan työtä. Päin vastoin: Juuri niiden keskellä Jumala ilmestyy ja tekee – voittoisaa – työtään. Ehkäpä Hänen voimansa juuri vaikeissa oloissa näkyykin parhaiten; ei jää selittelemiselle ja ihmeiden “inhimillistämiselle” sijaa.

About the Author

Pauliina Kuikka ()

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: