Aukomisapua ongelmaryppääseen +  terävyyttä visioon + (ammattitason valokuvilla) keulaa markkinointiin - LUE LISÄÄ SINULLE TÄRKEÄN OTSIKON ALTA!

Voittajia Kristuksessa

Olen viime aikoina miettinyt paljonkin hengellistä taistelua – jopa hengelliseksi sodankäynniksi kutsuttua. Olen viitannut viimeisen kuukauden aikana muutamassa kirjoituksessani siihen, että voimme tyhmyyksissämme saada aikaan vääränmoista liikennettä rintamalla.

Tällaista tyhmyyttä voi olla turhanpäiväinen sotatila kristittyjen välillä, kuten se, että voitontahdossamme unohdamme, että vihollisemme ei ole toinen kristitty eikä edes sellainen, joka inhimillisesti on toista mieltä kanssamme. Voitontahdossamme voimme myös tulla turvautuneeksi hengelliseen ”dopingiin”, ts. kepulikonsteihin, jotka vievät meidät itsemme(kin) kaltevalle pinnalle. Jumala ei ole tuollainen sodanjumala eikä hän myöskään ole ”petoksenjumala”. Jos tuollaiseen taisteluun luulemme voimaa ja tukea jostain saavamme, se taho ei ole ainakaan Jumala eikä Hänen Henkensä.

Vääränmoliseen liikenteeseen rintamalla voi johtaa myös vääränlainen kiinnostus henkimaailmaan ja henkivaltoihin. Olen maininnut siitä, miten lähellä okkultismi voi olla, jos alamme puhuttelemaan henkivaltoja/demoneita. Vaaransa on myös siinä, jos alamme – vaikka kuinka tekisimme sen Jumalan nimissä – kiroamaan toista ihmistä tai toivomaan hänelle pahaa. Asiaa ei auta edes, vaikka käyttäisimme Raamatun kohtia apunamme ja ”auktoriteettinamme”. Huomaa, että itse Kiusaaja käytti Raamattua Jeesusta vastaan! Jopa Raamattu voi olla pahan palveluksessa silloin, kun jakeita irrotetaan asiayhteydestään ja käytetään ”Inspiroijan” (Jumalan) hengen ja tahdon vastaisesti.

Esimerkiksi rukous: ”johda heidät mutkaiselle polulle” voi kuulostaa varsin hurskaalta, kun kohta on otettu Raamatusa, Psalmista 146, jakeesta 11. Tällaisen rukouksen rukoilija tyystin on jättänyt huomiotta, että kohdassa puhutaan jumalattomista, jotka Jumala johtaa mutkaiselle polulle ja/tai joiden elämässä toteutuu syyn ja seurauksen laki: nämä jumalattomat niittävät kylvämäänsä. Kun Jumala ja Hänen Sanansa ei saa ohjata suoraa tietä, mutkia on varmasti matkassa. MUTTA tuo kohta ei anna oikeutta rukoilla ja toivoa toiselle ihmisille noita mutkia muitta mutkitta! Ei edes niille, joiden kanssa emme ole asioista samaa mieltä.

  • Olen varoittanut myös siitä vaarasta, että voimme alkaa ”leikkiä Jumalaa” ts. samastamme oman ja Jumalan loukkaantumisen. Silloin/jos tällaista teemme, meillä on suuri vaara ajautua itse pois Jumalan tahdosta – koska Jumala ei ala omia lapsiaan johdattaa mutkaisille poluille sen takia, että joku ”rukoilee” heille tuommoista! Mutkien tekijä on aivan joku muu, jos ”rukoukseen” ”vastataan”!

On toki ”asiaankuuluvaakin” taistelua. Aina siellä, missä Jumalan ”rintama” etenee, myös vihollinen haluaa hyökätä ja tehdä tyhjäksi Jumalan työn. Sota kahden valtakunnan välillä on todellinen. Tästä sodasta ei Raamattukaan vaikene.

Raamatun näkökulma hengelliseen sotaan ei kuitenkaan ole pelotteleva, ei edes pelonsekainen. Päinvastoin Raamattu tekee selväksi sen, että olemme tuossa sodassa Voittajan puolella, jos sodimme niin kuin sanotaan emmekä sävellä sekaan omiamme.

Ensinnäkin Kristuksen omina olemme Hänen kanssaan voittajia.

Toiseksi kun teemme Hänen tahtonsa, olemme voittajia.

Hän on antanut meille myös ohjeet sotaan, taisteluvarustuksen ja voiman. Kaikki on valmiina.

Itselleni on yhä enemmän noussut viimeisimpien vuosien aikana pinnalle ajatus siitä, että KAIKKEIN tärkein asia on henkilökohtainen yhteys Kristukseen. Tästä yhteydestä kumpuaa kaikki muukin elämäämme.

Kristittyinä pidämme yhteyttä yllä Sanan ja rukouksen avulla – toivon mukaan toimivan, rohkaisevan ja varustavan uskovien yhteyden löytäneinä. Emme ole irrallisia saarekkeita, vaan yhteydessä Kristukseen ja toinen toisiimme.

Taisteluvarustuksesta kertoo muun muassa Ef 6. On tärkeää, että tuo ”sota-asu” on käytössämme kokonaisuudessaan, mitää elämän osa-aluetta unohtamatta.

Mielestäni on valtavaa ja armollista, että kaikessa siinä, minkä Kristus tuntuu meiltä edellyttävän, Hän itse on käynyt edeltä. Hän ei edellytä meiltä mitään, mitä ei olisi edeltä valmistanut.

Kohtaamassamme taistelutilanteessa on kultaakin kalliimpi se, että teemme saamamme ohjeen mukaan: Emme itseriittoisesti luota mihinkään muuhun kuin Kristukseen, Hänen ansioonsa ja voittoonsa.

Sanat Laodikean seurakunnalle, olivat kirjaimellisesti sanat SEURAKUNNALLE: ”Annan sinulle neuvon: osta minulta tulessa puhdistettua kultaa, niin tulet rikkaaksi, osta valkoiset vaatteet ja pue ne yllesi– osta silmävoidetta ja voitele silmäsi– Sen, joka voittaa, minä annan istua kanssani valtaistuimellani, niin kuin minäkin olen voittoni jälkeen asettunut Isäni kanssa hänen valtaistuimelleen.” (Ilm 3: 18-21)

Have any Question or Comment?

Vastaa

4U SOMESSA

%d bloggaajaa tykkää tästä: