Aukomisapua ongelmaryppääseen +  terävyyttä visioon + (ammattitason valokuvilla) keulaa markkinointiin - LUE LISÄÄ SINULLE TÄRKEÄN OTSIKON ALTA!

Ehjempi

Vähän ehjempi ehkä kuin eilen, silti valmis en ollenkaan.
Oman hiljaisen kipuni tunnen, milloin opin sen kantamaan.

Vähän ehjempi ehkä kuin ennen, kovin särkyvä sittenkin.
Surusoittoni sielussain kuulen, usein murtuvan kyyneliin.

Vähän ehjempi ehkä kuin eilen, silti muistoni kantaa saan.
Jäljet pettymyslyöntien tunnen, arkaa sielua haavoittaa.

Silti ehjempi katseeni nousee, minun kipuni hoidetaan.
Taivas särkyneet sydämet tuntee ja voi ehjäksi rakastaa.

Realistinen kuvaus eheytymisen matkasta: Ei vielä valmis, matkalla, vähän ehjempi kuin eilen. Mukana kipu, joka muistuttaa olemassa olostaan.

Matka on osoittanut laulun sanan todeksi. Olosuhteet eivät ole tehneet tyhjäksi Jumalan työtä. Päin vastoin: Juuri niiden keskellä Jumala ilmestyy ja tekee – voittoisaa – työtään. Hänen voimansa näkyy vaikeissa oloissa parhaiten; ei jää selittelemiselle ja ihmeiden ”inhimillistämiselle” sijaa.

Pääsiäiseen liittyvästä aihepiiristä minua puhuttelee ylösnousemus. Kuolema ei voinut Herraamme pidättää. Siksi Hänelle ei mikään elämän olosuhde ole mahdoton.

Paavalin muistutti Efeson kristittyjä:

”–miten mittaamaton on hänen voimansa, joka vaikuttaa meissä uskovissa. Se on sama väkevä voima, jota hän osoitti herättäessään Kristuksen kuolleista ja asettaessaan hänet istumaan oikealle puolelleen taivaassa ylemmäksi kaikkia valtoja, voimia ja mahteja, ylemmäksi kaikkia herruuksia, jotka mainitaan tässä ja tulevassakin maailmassa.”(Ef 1:19-21)

… ja Rooman kristittyjä:

”Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut. Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.”

Have any Question or Comment?

2 comments on “Ehjempi

[…] on kertomukseni 50. Vähän ehjempi kuin eilen http://pauliinakuikka.wordpress.com/2011/04/27/224/ kuvaus siitä, että eheys kipeydestä koittaa […]

Vastaa

4U SOMESSA

%d bloggaajaa tykkää tästä: