Aukomisapua ongelmaryppääseen +  terävyyttä visioon + (ammattitason valokuvilla) keulaa markkinointiin - LUE LISÄÄ SINULLE TÄRKEÄN OTSIKON ALTA!

Surutyö

Sain joulun alla käsiini kirjan, jonka teemoja ovat muun muassa haavoittuvuus, armo, heikkous, viha. Kirja käsittelee menetystä ja surutyötä. Ei vain kuolemaa, vaan minkä tahansa meille tärkeän asian menetystä.

Olen väkisinkin (en sentään väkinäisesti) pyörinyt uskonnon uhrien aihepiirissä niin kandidaatintyöni kuin omakohtaisen kiinnostuksenkin takia. Siihen ”pyörimiseen” kirja toi raikkaan ja armollisen vastakohdan!

Toki on hyvä, että nostamme katseen ja säilytämme toivon ahtaissakin elämän solissa, että kyllä se siitä.

Sen sijaan keinoilo ei ole hyvä asia. Jos isken kirveellä jalkaani ja sanon: ”Ei mitään hätää, kyllä se tästä.” En vaivaudu tutkimaan vaurioita saatika hoitamaan haavaa, voi käydä todella kehnosti.

Sama ongelma on elämässämme, jos emme saa/anna itsellemme lupaa surra menetystä.

Kädessäni oleva kirja rohkaisee askel askeleelta kohtaamaan menetyksen mukanaan tuomat tunteet. Kirja on hyvä apu silloin, kun ei löydy sanoja.

Kirjaa ei pysty tiivistämään (tai se pitäisi kirjoittaa kokonaan… eikä se tekijänoikeudellisesti olisi ihan sopivaa =)!), joten suosittelen itse etsimään sen käsiin  ja lukemaan!

”Jossain vaiheessa meidän on vain päästettävä irti. Kuljemme kuin vieraan maan halki ja jonain päivänä saavutamme tämän suruksi kutsutun maan rajat. Kulkumme on ollut sankarillista ja se on vaatinut viimeisimmänkin rohkeutemme ja uskomme rippeet.

Saavutamme surumme rajamaat, koska meitä rakastava ja ilostamme iloistva Jumala on asettanut rajan. Entä nyt? Meitä kutsutaan jatkamaan matkaamme. — Minulle  kehoitus päästää irti merkitsi astumista maahan, jonka nimi oli nauru.” (Jaeger, 2005, 101-102)/blockquote>

Have any Question or Comment?

One comment on “Surutyö

[…] Saavutamme surumme rajamaat, koska meitä rakastava ja ilostamme iloistva Jumala on asettanut rajan. Entä nyt? Meitä kutsutaan jatkamaan matkaamme. — Minulle kehoitus päästää irti merkitsi astumistaa maahan, jonka nimi oli nauru.” (Jaeger, 2005, 101-102)/blockquote> http://pauliinakuikka.wordpress.com/2010/12/27/surusta-toivoon-eheytymisen-polkuja/ […]

Vastaa

4U SOMESSA

%d bloggaajaa tykkää tästä: