1 Comment

Poikani totesivat, että suklaata on tullut melkein vuoden tarpeiksi =)… Olen nimittänyt tämänjouluista ilmiötä leikkisästi ”suklaasiunaukseksi”.

Meille tämä joulun siunaus ei kuitenkaan ole tullut foliossa tai makeina herkkuina – ainakaan maallisessa mielessä:

Perheeni joulu poikkeaa useammista viime vuosina viettämistämme jouluista.  Kuten jokainen arvaa opintorahalla ei kovasti leveillä – ja kun kohdalle vielä osui mieheni irtisanominen töistä juuri joulun alla – pihistettiin budjetista vieläkin enemmän.

Sinällään yllätti itsenikin, että tilanne ei varsinaisesti ole näyttänyt haittaavan ketään meistä! Päinvastoin: Olo on ollut paljon stressittömämpi – ja vapaampi! On ollut helpottavaa valmistella joulua ilman lahjasulkeisia. Kerrankin oli aikaa käydä ystävien ja sukulaisten luona – ja toivon mukaan ilahduttaa jota kuta. Kun sitten sinnikäs flunssa on pitänyt puolittaisessa levossa, ei edes pakollisia jouluherkkusulkeisia ole ollut.

Tämä taas on vapauttanut aikaa sille, mikä on ollut  muun hääräämisen alla: Joulun sanomalle.

About the Author

Pauliina Kuikka ()

One Reply to “Suklaasiunaus”

  1. Reblogged this on Kuikistuksia and commented:

    Ajatuksia joulun alla, jolloin periaatteessa olisi pitänyt panikoida toimeentulosta ja siitä, että ei ollut kauheasti vara ostaa lahjoja. – Kaikki muuttui siunaukseksi, joka ei ollut pelkästään lahjapaperiin käärityissä joulusuklaissa, joita saimme monen vuoden tarpeiksi.

Vastaa

%d bloggaajaa tykkää tästä: