Suklaasiunaus

Poikani totesivat, että suklaata on tullut melkein vuoden tarpeiksi =)… Olen nimittänyt tämänjouluista ilmiötä leikkisästi ”suklaasiunaukseksi”.

Meille tämä joulun siunaus ei kuitenkaan ole tullut foliossa tai makeina herkkuina – ainakaan maallisessa mielessä:

Perheeni joulu poikkeaa useammista viime vuosina viettämistämme jouluista.  Kuten jokainen arvaa opintorahalla ei kovasti leveillä – ja kun kohdalle vielä osui mieheni irtisanominen töistä juuri joulun alla – pihistettiin budjetista vieläkin enemmän.

Sinällään yllätti itsenikin, että tilanne ei varsinaisesti ole näyttänyt haittaavan ketään meistä! Päinvastoin: Olo on ollut paljon stressittömämpi – ja vapaampi! On ollut helpottavaa valmistella joulua ilman lahjasulkeisia. Kerrankin oli aikaa käydä ystävien ja sukulaisten luona – ja toivon mukaan ilahduttaa jota kuta. Kun sitten sinnikäs flunssa on pitänyt puolittaisessa levossa, ei edes pakollisia jouluherkkusulkeisia ole ollut.

Tämä taas on vapauttanut aikaa sille, mikä on ollut  muun hääräämisen alla: Joulun sanomalle.

1 thought on “Suklaasiunaus Jätä kommentti

  1. Reblogged this on Kuikistuksia and commented:

    Ajatuksia joulun alla, jolloin periaatteessa olisi pitänyt panikoida toimeentulosta ja siitä, että ei ollut kauheasti vara ostaa lahjoja. – Kaikki muuttui siunaukseksi, joka ei ollut pelkästään lahjapaperiin käärityissä joulusuklaissa, joita saimme monen vuoden tarpeiksi.

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s